Био козметика срещу проблемна кожа на лице

Био козметика срещу проблемна кожа на лице

Био козметика срещу проблемна кожа на лице. Най-често срещаният кожен проблем в нашето общество е проблемната кожа на лицето. За съжаление не само през пубертета. Влиянията на околната среда, диета, хормони, неправилна грижа. Всичко това може също да насърчи появата на петна по кожата в зряла възраст.

Можете да разпознаете проблемна кожа по мазен и доста лъскав тен. Особено по челото, носа и брадичката. Порите са големи и тенът изглежда неравномерен поради черни точки и пъпки. За да противодействат на омазняването на кожата, много хора първо използват продукти, които изсушават твърде много.

Това често води до порочен кръг. След това изсушената кожа се опитва да противодейства на дехидратацията, като произвежда повече себум. Твърде интензивната грижа, от друга страна, запушва още повече порите ви.

Най-добре е да използвате козметични продукти, които са специално съобразени с нуждите на проблемна кожа. Най-добрата грижа за лицето е безполезна, ако не обръщате внимание на диетата си. По-малко захар и много пресни плодове и зеленчуци могат да направят чудеса за вашата кожа.

Био козметика за лицата на мъжете

Разбира се, има и продукти за грижа с органично качество, специално за мъже. Био козметиката, предназначена за мъже, обикновено има просто други основни аромати.

Повечето органични козметични продукти обаче всъщност са унисекс и могат да се използват както от мъже, така и от жени. И кой всъщност казва, че тръпчивите аромати могат да се използват само от мъже, а по-сладките само от жени? Просто вземете продукта, който ви харесва най-много.

Био козметика в бурканче без пластмаса

За съжаление, пластмасата е най-използваният опаковъчен материал в света. Предимствата от гледна точка на производителя са очевидни: той е нечуплив, лек, издръжлив и евтин за производство. Недостатъците за околната среда са опустошителни и за съжаление често се прикриват.

Така че, ако искате да купувате органична козметика и също така искате да се справите без пластмасови опаковки, можете да бъдете щастливи! Защото сега има все повече и повече производители, които се опитват да сменят опаковките си с пластмасови алтернативи или поне искат да намалят количеството пластмаса в опаковките си.