Важни нюанси в сватбените покани

Кога трябва да бъдат изпратени сватбените покани? Искате ли да присъстват деца на Вашата сватба? Ами ако някой от гостите дойде с партнор , за който не е било споменато?

Трябва да имате в предвид, някои нюанси в сватбените покани, преди тяхното подговяне. Нашите експерти ще разкажат за тях!

Първи въпрос: Кога да изпратите покани?

Обикновено поканите се изпращат не по-късно от 2 месеца преди събитието. Така дори най-натоварените гости ще могат да включат Вашето събитие в графика си и да планират маршрут, ако идват от друг град. Ако се очакват гости от чужбина, тогава трябва да се уверите, че те имат покана поне 3 месеца преди сватбата.

Втори въпрос: Трябва ли да персонализирам поканите?

Тук мненията на нашите експерти се различават. Някои не считат за задължително персонализирането на поканите, като казват „Гостът със сигурност ще оцени името му при поканата, но след сватбата е малко вероятно да го запази. Това е Вашият празник, а не на госта, така че е по-логично да са изписани само Вашите имена на сватбените покани. “

Има обаче още един нюанс, за който някои сватбени агенции разказват: „Като поставите имената на гостите на поканата, показвате точно кого чакате на вашата сватба, което от своя страна ще покаже на госта дали може да дойде като двойка, ако сте готови за +1 и също така да Ви покаже дали приятелите ви ще дойдат с деца или не. “

Още важни нюанси в сватбените покани

Език

Днес поканите за сватба могат да се издават и надписват както искате, защото те са въплъщение на Вашата сватба, първите пратеници на празника и най-важния стил на Вашия изключително важен ден. Следователно всеки детайл трябва да бъде проверен и да е на мястото си. Не говорим сега за украса, а за текста, който ще бъде разположен във Вашата сватбена покана. Всяка фраза и дума трябва да бъдат правилно написани, това включва не само правопис, но и граматически правилна конструкция на фрази. Ако някои фрази ще бъдат на чужд език, не забравяйте да се уверите, че са написани правилно и смислено. Повярвайте ни, нищо няма да развали първото впечатление за Вашия празник, като грешки в поканата.