Видове гаражни врати: какви са те – част 2

2/ Разтварящи се гаражни врати.

Тези видове гаражни врати могат да се считат за традиционни и по-познати. Използват се предимно във вили или в домове, защото можете да ги отворите по два начина – навътре и навън. Щитът на гаражната врата зависи от това, какъв тип платно се използва:

  • Еднослоен / двуслоен гофриран или гладък.
  • От сандвич панели.
  •  Кован.

Сред основните предимства на този дизайн може да се считат неговата простота и надеждност. Благодарение на това инсталирането можете да извършите самостоятелно, както и да измислите сами интересен и уникален дизайн, който ще се откроява от другите гаражи. Те са най-устойчиви на хакване и евтини, в сравнение с други опции за автоматични гаражни врати.

Единственият недостатък на разтварящите се гаражни врати е, че те се нуждаят от голямо пространство и заемат много място, при положение, че се отворят навътре.

3/ Повдигащи се гаражни врати.

За тези видове гаражни врати има следните опции:

  • Повдигане и завъртане.

В този случай структурата се състои от плътна мрежа, която се движи по водачите. В затворено положение това платно затваря гаража, а на открито се поставя под тавана отвътре, така че да е незабележимо. Този дизайн, дори в случай на повреда в автоматизацията, може да бъде затворен ръчно. Основните предимства на тези гаражни врати могат да се считат, че с тях можете да спестите място в гаража, както и пред него, те са лесни за закрепване и лесни за използване. Също така цената им е доста ниска, но изолацията е доста висока. Недостатъкът може да се счита, че те не могат да се използват за ниски гаражи с висока кола.

  • Повдигане на гилотина.

Основното предимство на този дизайн може да се счита уникалната му способност да осигурява отлична херметичност и топлоизолация на помещението. Недостатъкът на такива гаражни врати е, че те се нуждаят от допълнително пространство над отвора от външната страна на гаража. Следователно такъв дизайн няма да подхожда на всички.