Видове запушвания на канализация и

Отпушете дренаж със застояла вода

Дренаж. Може да е трудно да разберете какво да правите, когато вашите канали са запушени и имате мивка, пълна със застояла вода. Потопявате ли запушването? Изсипвате ли почистващи препарати в стоящата вода и се надявате на най-доброто? Или просто викате водопроводчик? Да имате запушен канал със застояла вода никога не е идеална ситуация, но има начини да отпушите канали като този. Първото нещо, което трябва да направите, е (с ръкавици) да премахнете всички видими запушвания от канала. Често застоялата вода се причинява от натрупване на отломки и понякога това може да се отстрани на ръка. След това, ако дренажите ви все още не се оттичат правилно, използвайте бутало, за да потопите дренажа и да разхлабите запушването. След като застоялата вода започне да се оттича, почистете напълно запушването, като почистите вашите канали, като използвате методите, изброени по-горе.

Почистете P-Trap

Ако установите, че водата все още не се оттича правилно, възможно е да има запушване в P-сифона (тръбата с форма на коляно под мивката). Често мазнини, храна и други остатъци се забиват в тази тръба. Което кара мивката ви да се оттича бавно или изобщо да не се оттича. Така че, ако имате запушен канал, P-уловителя е чудесно място за проверка. За да разрешите проблема, поставете кофа под тръбата, за да съберете водата, развийте съединителите, които държат тръбата на място, и я извадете. Почистете тръбата старателно, като премахнете всички остатъци, мръсотия и остатъци от храна. Свържете отново капана и отворете крана. Това ще отмие водата в канала и ще отмие всички останали отломки. Ако установите, че премахването и почистването на P-уловителя все още не е решило проблема. Имаме още едно решение, което да споделим с вас по-долу. И ако това не помогне, време е да се обадите на професионалистите.

Как да отпушите дренажната линия

Понякога може да откриете, че използването на методите по-горе за отпушване на канализацията всъщност не прави никаква разлика и това вероятно е защото запушването е много голямо. Ако установите, че нито един от методите за отпушване на дренаж, които споменахме по-горе, не работи, вероятно запушването е по-навътре в дренажната линия. В такива случаи е по-добре да се обадите на професионалисти.