Газови нагреватели

Газови нагреватели – те са нещото, от което се нуждаем в нашето ежедневие и затова те привличат клиентите със своята универсалност. Газовите нагреватели могат да се използват за отопление на жилищни и промишлени помещения, както и външни тераси. Този тип нагреватели са ценени заради своята мобилност, добра eфективност и висока производителност.

Широко използвани в живота на съвременния човек са газовите нагреватели. Използват се за отопление на жилищни и промишлени помещения, улична тераса, също и туристическа палатка. Освен това, много модели Ви позволяват да готвите, като използвате уреда като плоча за готвене. Газовите нагреватели са много практични, поради тяхната мобилност, ефективност и достъпна цена. В продажба има широка гама от тези източници на топлина.

Газовите нагреватели имат различен дизайн, всеки може да избере такъв по свой вкус. Преди да ги разглеждате, да се спрем на най-важните моменти при избор на Вашия газов нагревател.

Основните критерии за избор на газови нагреватели

1.На първо място, трябва да вземете решение, за какво искате да Ви служи той. Ако говорим за отопление на стаята, тогава трябва да обърнете внимание на максималната мощност. Производителността на устройството зависи от него. Смята се, че 1 кВт топлинна мощност ще се справи с отоплението на площ от 10 квадратни метра.

2.Много зависи от времето, прекарано в стаята на човек. Когато хората периодично влизат в отопляемо помещение, могат да се използват каталитични нагреватели. Те са в състояние да изгорят отработените газове на повърхността на катализатора, което прави работата им тиха и безопасна.

3.Ако трябва редовно да отоплявате хола, особено там, където има деца, е по-добре да използвате конвектори, монтирани на стена. За тяхното инсталиране ще трябва да направите дупка в стената за всмукване на въздух и отстраняване на продукти от горенето.

4.В гаражи или по улиците керамичните модели, които излъчват инфрачервено лъчение, са добри източници на топлина. При този метод на загряване не се нагрява въздух, а предмети около него.