Декорация на парапет, функционалност или красота?

Какво е парапет и защо ни трябва?

Парапетът е малка ограда по ръба на стълбище, балкон или мост. Според основната си функция, той предпазва човек от падане от височина, но в момента служи като отличен декор за отворени конструкции в офиси или жилищни сгради. Необходимостта от тях съществува отдавна и оттогава перфектно украсяват къщите на хората навън. Физически това са вертикални или наклонени опори, които държат човек в случай на неприятности или неловкост.

Парапетите днес

Конструкции, които ограничават парапетите по горния ръб, за които човек се държи. Използва се при балкони и различни стълби в дома. По-често е декоративен елемент, отколкото защитен елемент. Монтират се на видно място, така че трябва да се обърне повече внимание на тяхното производство и качество. Хората ги докосват със собствените си ръце всеки ден и правенето на дървени парапети не е добро решение, защото те незабавно ще се превърнат в разпространител на микроби и бактерии. Да, те са по-безопасни и по-приятни на допир, но все пак металът ще бъде очевидно по-добър.

В момента има много материали за производство:

  • Неръждаема стомана. Път към производителност, но практичен и издръжлив.
  • Излято желязо. Най-популярният материал, но доста тежък.
  • Алуминий. Много лек и практичен.
  • Дърво. Приятно на допир и безопасно, но не имунизирано срещу микроби и болестотворни бактерии.
  • Пластмасов. Доста крехък материал, но много красив.
  • Декоративни решения

Защитата на човек от падане е основната функция на перилата и парапетите, разбрахме. Но какво ще кажете за това как изглежда той? Как можете да украсите своя парапет с необичаен дизайн?

Парапетът може да бъде направен както от различни материали, така и от еднакви. Да, това не е шега. Можете да изрежете украсени детайли от дърво или да излеете абсолютно същите от всеки метал.

Парапетите могат да бъдат като единични „пръчки“, красиво издълбани от материала, или да бъдат ковани и оковани заедно. Втория вариант е по-труден за поддръжка и чистине Извод: трябва да са лесни за използване, а красотата винаги е на заден план.

И така, изборът е между:

коване,

дърворезба,

леене на метал.

След като сте направили своето проучване, закупуването няма да бъде голям проблем, просто трябва да разберете тънкостите. И каквито и да са изискванията Ви, те ще бъдат изпълнени от Даросбг, тел за връзка: 0878/76 00 33, 0897/91 77 99, е-mail: darosbg@gmail.com

Десетте най-често задавани въпроса за PVC парапети можете да прочетете ТУК.