Причини да продължите да инвестирате в дигиталния маркетинг

Много от работещите от вкъщи забелязват значителна нужда за подобрение на един конкретен въпрос – „Трябва ли да продължа да инвестирам в дигиталния маркетинг?“

Като търговци, особено днес, сме изправени пред три възможности:

  • Поддържане на нещата същите
  • Издърпване на разходите
  • Разширяване на операциите

В момента има много неща, които бизнесът не може да контролира. Събитията и пътуванията се отменят, а хората остават вкъщи, потребителските навици се променят, списъкът продължава. Но има едно нещо, което те могат да контролират: как се ангажират със своята аудитория.

Така че, докато реакцията на коляното може да бъде намаляване на операциите и издърпване на панталоните нагоре над главата, внимавайте да не реагирате много защитно на внезапните промени. Икономиката не е спряла. Потребителите все още купуват неща. Все още съществуват възможности за растеж. Тенденциите и потребностите просто са се променили. Така че трябва да се преместим с тях.

Основно, новата ни среда накара хората да разчитат повече на Google за отговори, Amazon да купува неща, социални медии за удобство и интернет като цяло за помощ.

В резултат на това най-добрата стратегия е да изберете трета опция и да разширите операциите си на правилните места. Това означава да намерите начини да ангажирате рентабилно аудиторията си, което осигурява най-голяма полза за бъдещето на вашата марка.

Тъй като дигиталният маркетинг проверява всички правилни полета, препоръчваме да влезете във всичко с вашата онлайн стратегия. BacklinkStation е онлайн медия, която публикува статии директно от своите автори и редактори. Ако желаете да публикуваме Ваш материал, можете да ни позвъните на телефон 088 896 4787. Заповядайте и в нашият офис на ул. Борис Арсов 12, гр. София.

За да покажем защо, ето 2 причини, поради които спирането на дигиталния маркетинг може да бъде много лош ход.

1. Онлайн има повече хора от всякога

В момента има най-голям брой хора онлайн в момента в историята на света. Ако има един основен принцип за правене на бизнес, това е да бъдете там, където са вашите клиенти. В момента клиентите на всички са онлайн. Дигиталният маркетинг е най-добрият (и наистина единственият начин) да достигнете ефективно до тях.

2. Свързването на лично ниво е от първостепенно значение

Сега, повече от всякога, е моментът да се свържете с клиентите си. Не само защото сте бизнес, а защото сте човек. Като хора всички сме заедно в това. Всички вземаме предпазни мерки. Всички сме под карантина в домовете си. Всички ядем странни неща, които бяхме забравили, бяха в хладилника. Всички не носим панталони. Нека поговорим за това.

Дигиталният маркетинг предоставя най-разнообразни и лични начини за достигане до хората и споделяне на опит.

Има социални медии, които се използват с единствената цел на връзката, независимо дали е чрез споделяне на актуализации, предоставяне на образователни ресурси, събития на живо или просто публикуване на така необходимия хумор.