Езикови центрове – по-ефективно, отколкото у дома, в собствената страна

В наше време не е нужно хората да бъдат агитирани учат английски – всички вече знаят колко е важно да се намери добра работа – у нас или в чужбина. Изучаването на език „на живо“ в езикови центрове (т.е. в страна, където всички говорят този език; експертите го наричат ​​„метод на потапяне“) е много по-ефективно, отколкото у дома, в собствената страна. Това, че сте учили английски от дълго време и усърдно – в гимназията, да речем, или може би дори в института, но не сте научили – не трябва да ви обезсърчава. Нужно Ви е просто да отидете в езиковия център в една от англоезичните страни: в същата Англия, Ирландия, САЩ, Канада или Австралия.

Езикови центрове – Англичаните са били първи – първи си и останаха.

В центровете Вие постоянно ще общувате с местното население, научавате начина на поведение, обичаите, начина на живот, който е възприет в тази страна. И тогава сякаш се разтваряте в езиковата среда. Също така е важно местните да разбират Вашия – макар и все още много маловажен – език. Това дава самочувствие, кара Ви да искате да говорите английски. Англичаните са били първи – първи си и останаха.
Специалните училища по английски език за чужденци са измислени от британците и то доста отдавна – преди повече от сто години. Тогава държавният и частният бизнес – търговските къщи в колониите са се нуждаели от компетентни служители.
Англичаните не са били достатъчни и е трябвало да се привлекат местните. А това означава бързо да ги научите на английски.
През годините са разработени много програми във водещите езикови школи и водещи езикови центрове:

Разговорен английски език за възрастни, за деца и юноши. Професионални езикови програми за различни професии (списъкът може да бъде продължен почти безкрайно).