Ето какво трябва да знаете за най-добрия детски килим

Детската стая вероятно е една от най-податливите на злополуки стаи в къщата – тя трябва да издържи на разливи на храна и напитки, проследяване на кал и злополуки в проекти за изкуства и занаяти. В резултат на това изборът на правилния детски килим включва избор на правилните материали, текстура и цвят.

Ето какво трябва да знаете за най-добрия детски килим:

1) Инвестирайте в детски килим с тефлоново покритие.

Те се третират с химикали, които предотвратяват проникването на петна в килима завинаги. Този тип килим е перфектен за детската стая, особено за тези, които служат като стаи за игра и семейни стаи, където очаквате храната и напитките да са обичайно явление.

2) Потърсете килим, устойчив на коловози.

Берберският килим е перфектен за детската стая, защото не оставя отпечатъци или други следи от протектора. Когато децата ви оставят обувките си обути в стаята си, няма да се налага да се тревожите за допълнително износване с устойчив на коловози килим.

3) Изберете среден цвят на килима.

Избягвайте изцяло бежовите или супер тъмните цветове и вместо това изберете неутрално кафяво, тен или тъмен нюанс на кремаво. Тези цветове ви дават точния баланс, за да направите стаята да изглежда по-голяма и все още може да скрие кал, мръсотия или прах. Цветовете на килимите в средни тонове могат лесно да бъдат покрити с постелки за игра и килими.

4) Не избирайте кадифени или плюшени стилове.

Колкото и уютни и удобни да изглеждат тези видове килими, те не са подходящи за детски стаи, защото са трудни за почистване и поддръжка. Този тип килим е най-подходящ за стаи за гости и стаи, които не се използват много.

5) Изберете килим, направен предимно от найлон.

Това е най-добрият избор за килими в зони с голям трафик. Издръжлив е, запазва цвета си и е малко вероятно влакната да се разплитат с времето.

6) Опитайте рециклиран килим или килими за детската стая.

Килимите, направени от рециклиран материал, обикновено се правят с PET и те са водоустойчиви, издръжливи и имат ограничена статика. Те са чудесни за зони с много трафик или стаи за игра.

Изборът на правилния тип детски килим за стаята на вашето дете ще Ви помогне да поддържате стаята чиста и безопасна за години напред. Просто трябва да изберете подходящото влакно, цвят, стил и цена за вашето семейство.