Избор на дамска чанта

Избор на дамска чанта

Дамската чанта е не само аксесоар. За една красива млада дама тя е най-добрият приятел, дори може да се каже отражение на нейната личност. И често много жени подценяват този много важен аксесоар. Разбира се, няма нищо лошо, ако нямате нито една, нито дори две чанти в гардероба си. Въпросът обаче не е в количеството, а как правилно да се подходи към избора на чанта.

Ето няколко препоръки от истински професионалисти в своята област, на които на първо място трябва да се съсредоточите при избора на кожена чанта.

Препоръки

  • Цветова палитра

Избор на дамска чанта. Не вярвайте на твърденията, че най-универсалната дамска чанта е черната. Например, ако това е летният период, незабавно забравете за черната чанта, тъй като визуално ще утежни визията ви и няма да хармонизира със светлите тонове при дрехите. Отмина и времето, когато този аксесоар непременно трябваше да съответства на обувките. Ако обувките ви са с ярък нюанс, тогава вземането на чанта в подобна палитра по принцип се счита за лошо съчетание. Идеални нюанси са сиво-синьо, бежово, сиво-кафяво. Можете да изберете чанта в ярка цветова палитра в случай на добре подбран гардероб.

  • Форма на чанта

Този аксесоар не трябва задължително да има твърда структура. Можете да предпочетете чанти от мека кожа. Важното е когато ползвате чантата тя да не е безформена и да пада. Пазарските чанти от мека кожа са невероятно удобни и могат да бъдат взети на почивка.

  • Съответствие с характеристиките на фигурата

Препоръчително е миниатюрните млади дами да се придържат към малки чанти. Но дамите с форми трябва да отказват такива чанти, тъй като те само засилват фигурата. Така че, ако сте дама с плюс размер, избирайте чанти със среден размер. Освен това, когато избирате този аксесоар, трябва да вземете предвид характеристиките на вашата фигура. Ако говорим за типа – обърнат триъгълник, тогава се откажете от торбичките под формата на обърнати трапеции и се спрете на трапецовидни торбички, светли нюанси. Ако видът на фигурата е „правоъгълник“, тогава си струва да се спрете на обемни модели от светли цветове. Момичетата с фигура круша най-добре да заложат на правоъгълни чанти с ясни форми. За типа „ябълкова“ форма подходящи са чанти с геометрични фигури. Представителите на нежния пол с фигура с пясъчен часовник могат да избират чанти с почти всякаква форма.

  • Качество

Аксесоарът с лошо качество веднага ще се раздава на фитинги, неточно забавяне и много други. Най-добре е да си купите една чанта, но с добро качество. В крайна сметка въпросът не е само в цената, но и във вашето самочувствие.

РЕЗЮМЕ

Излизането от вкъщи без чанта е все едно да забравим да обуем обувките си. В края на краищата целият ни живот е скрит в този аксесоар. Затова се придържайте към горните съвети и вашата любима чанта ще бъде просто неустоима.