Какво ви е необходимо, за да завършите курса

При преминаване на шофьорски изпит основното нещо е да не се паникьосвате, а да запомните всички практически умения, преподавани от професионалния инструктор от автошкола.. шофьорска книжка

За съжаление не всичко може да се научи, дори и в края на курса на обучение в автошколата.

Така че, ако например шофирането се проведе през лятото, през зимата е нормално да изпитвате затруднения в снега и кишата.

По същия начин за начинаещ шофьор е трудно да се ориентира през нощта. Но всичко е наред.  Опитът се натрупва с практиката и идва с годините.

Категория СВ, в автошкола

В зависимост от задачите, които шофьорите трябва да решат, има ситуации, когато трябва да отворите нови категории в шофьорската си книжка. Разбира се, с придобиването на съответните умения. Например, доста често срещан случай е необходимостта от преквалификация в автошкола от категория „C“ до категория „B“. В случай, че собственикът на автомобила получи първата шофьорска книжка за товарен транспорт и сега има нужда от издаване на лиценз за управление на автомобили, преквалификацията ще бъде най-добрият вариант.

Какво ви е необходимо, за да завършите курса

Всичко, от което водачът трябва да премине преквалификация, е шофьорска книжка, в която е отворена категория „C“, както и, разбира се, шофьорски опит и познаване на правилата за движение. Програмата за обучение на водачи от категория „В“ до категория „С“ е 64 часа, от които 37 часа теоретичен курс и 27 часа практически занятия по управление на автомобили на автодрома и в градско движение. Срокът на обучение е 1 месец. За да се запишете в автошкола, ще трябва да предоставите следния списък с документи: паспорт (фотокопие); удостоверение за преминаване на медицинска комисия на водача (фотокопие); SNILS (фотокопие).

Нюанси за категорията BC, които трябва да знаете

Шофьорската категория „В“ е най-разпространената сред гражданите на нашата страна, тъй като позволява да се управляват автомобили с тегло не повече от 3,5 тона. Ако вече имате шофьорска книжка с категория „C“, тогава ще бъде по-лесно и по-изгодно за вас да отворите нова категория от финансова гледна точка, тъй като нашето законодателство предвижда редица предимства.

Трябва да се вземе предвид следният факт: ако сте предали билети за категориите „BC“ преди не повече от три месеца. Тогава резултатът може да се зачете към този изпит, като в този случай не е необходимо ново предаване. Ако сте учили не толкова отдавна, но сте предали билети за „CD“, този изпит няма да бъде зачетен.