Какво не трябва да забравяте при тренировки с велоергометър

Независимо кои мускулни групи работят на неподвижния велоергометър и кой модел спортно оборудване сте избрали, не забравяйте, че рискът от наранявания се намалява значително чрез загряване. Задължително се загрейте с общи упражнения, преди да започнете с активната част от тренировката с велоергометър. Също така тялото ще ви бъде благодарно, ако след интензивни занятия плавно върнете сърцето в нормалния ритъм на работа, а също и успокойте дишането си до обичайното състояние.

Следват препоръките за употреба на велоергометъра.

Ако имате чисто нов велоергометър за упражнения, за Ваше удобство и полза ще Ви запознаем с препоръките за неговото използване. За да започнете, препоръчваме Ви да се запознаете с инструкциите, приложени към всеки модел на въпросната спортна екипировка. Този подход ще Ви позволи бързо да се справите с характеристиките на управлението на това оборудване.

Струва си да се погрижите и за план за обучение на велоергометър за упражнения

Можете да направите това по много начини.

  • Първо, можете да изтеглите готовата програма или да използвате тази, която е записана на велоерометъра.
  • Второ, можете да се свържете с инструктора от фитнес залата.
  • Трето, можете сами да направите подготовката на план за урок (макар че преди това ще трябва да изучите много информация за това как да изградите мускул на неподвижен мотор).
  • Четвърто, можете също така да получите безплатна консултация от професионален инструктор.
  • Също така си струва да отделите време за подбора на удобни дрехи и обувки. Маратонки, свободна тениска и къси панталони или специални дамски гамаши за ускоряване на процеса на изгаряне на мазнини – това е един от най-простите и удобни комплекти за тренировки. Дрехите за педалиране не трябва да притискат тялото и да абсорбират потта, тогава ще бъде удобно да се включите в него.

И така, следвайте съветите на професионалистите, тренирайте и бъдете здрави. Не се впускайте в самостоятелни интерпретации, не надценявайте знанията и уменията си на теория. На Ваше разположения са компетентните хора, които ще Ви помогнат да тренирате правилно и ефективно на Вашия велоегометър.