Как да окачите картина за стена като професионалист в дизайна

Как да окачите картина за стена Съвет 1: Окачете картината за стена на нивото на очите

Повечето хора имат склонността да окачва картина за стена твърде високо. Ако вземете една част от информацията от тази статия, нека бъде следната: 57″ в центъра. Това означава, че центърът на вашето произведение на изкуството (не куката) трябва да е на 57 инча от пода. Този стандарт от 57 инча представлява средната височина на човешкото око и редовно се използва като стандарт в много галерии и музеи. Освен това създава баланс в дома, защото цялото ви изкуство ще споделя визуална средна линия.

Има няколко изключения от това правило: Ако имате наистина ниски тавани, разделете вертикалната дължина на вашата стена на четвърти и окачете вашата картина за стена на третия квадрант нагоре от пода. И ако окачвате картина над диван, оставете 8-10 инча над облегалката на дивана, дори ако това нарушава правилото за 57 инча. Също така имайте предвид пространството между вашето изкуство и мястото, където стената среща тавана.

Как да окачите стенни картини Съвет № 2: Балансирайте

Ако работите с колекция от произведения на изкуството, важно е да третирате тази колекция или галерия като едно цяло, за да постигнете балансиран вид. Първо, уверете се, че вашата колекция не е нито твърде голяма, нито твърде малка по отношение на вашия диван или бюфет. Тук искаме точния ефект: Картината за стена трябва да е две трети от размера на дивана или бюфета. Ако окачвате няколко картини за стена в група, уверете се, че по-тежките са в долния ляв ъгъл, а по-леките са в горния десен ъгъл със средни по размер парчета, поставени между тях.

Или, ако имате едно голямо парче и няколко по-малки парчета. Окачете голямото парче към средата като фокусна точка и отидете оттам. Оставете 2-5 инча между всяка рамка за правилно разстояние. Вътрешен съвет: Използвайте тънка самозалепваща лента, за да поддържате равномерно разстояние между рамките на картините за стена.

Как да окачите стенни картини Съвет № 3: Използвайте рамките за картини разумно

Не пренебрегвайте рамката, когато мислите за вашата картина за стена, особено в хола. Винаги си представяйте, че изкуството ще служи като котва за стена. Независимо дали ставате модерни с едноцветни рамки или смесвате и комбинирате различни рамки в ретро стил и закачалки за картини. Вашето рамкиране може да внесе точно толкова стил и индивидуалност в пространството, колкото и самото произведение на изкуството.