Как на практика се извършва видеозаснемането като процес

Как на практика се извършва видеозаснемането като процес?

Видеозаснемането като процес

Една камера не е достатъчна, въпреки че, както бе споменато по-горе, в някои поръчки ще бъде достатъчно. Като го оборудвате с изкуствена светлина и микрофон, можете да създадете приемливо видео, което да показвате на внуците си. Пълният списък на необходимото оборудване е както следва:

Видео камери. Това не се продава в магазините за мобилни телефони. Обикновено такова оборудване се закупува в специализирани магазини и често се прави по поръчка.

Микрофони. Никоя камера не може да осигури нормален звукозапис.

Стедикам. Това представлява система за стабилизиране на камерата за запис на движение. Те се използват изключително при професионално видео заснемане и често използването им струва допълнителни пари за клиента..

Стативи. Няма нужда да обясняваме предназначението на тези устройства, но те играят много важна роля за получаване на добър запис. Цена – от 10 хиляди рубли.

Допълнителна светлина. Възможността да снимате нещо не само при условия на слаба осветеност, но и да изберете правилното осветление като цяло. Цена – от 2 хиляди рубли.

Кранове. Те дават възможност да се снима от ъгли, недостъпни за хората. Цена – от 7 хиляди рубли.

Фотоапарати. Нелогично е да се предоставя възможност за правене на снимки, но не и възможност за правене на познати снимки с професионална техника. Цена – от 20 хиляди рубли.

Също така трябва да помислите за закупуването на всякакви аксесоари (от обикновени чанти до резервни батерии). Трябва да се отбележи, че цената за всеки артикул може да бъде дори десетки пъти по-висока – всичко зависи от нивото на оборудване.

В момента има специални устройства, които обработват записаното видео на място, а в студиото то трябва доста да се модифицира. В този случай обаче ще трябва да имате собствен ван с автономни източници на енергия за агрегатите. Но във всеки случай той ще е необходим в процеса на разработка, така че първоначално трябва да помислите за закупуването му. Така средната матура се монтира на място, обработва се и почти веднага се превръща в смилаем видеоклип.

Видеозаснемането като процес тук