Как работят и работят екстракторите за килими. Защо трябва да ги използвате?

Почистващата компания получава обаждане, което звучи така:

„Здравейте, елате да ми почистите килима възможно най -скоро“.

Колко често получавате такива поръчки? Доста често, всъщност. В крайна сметка с килима може да се случи всичко (особено когато в семейството има малки деца или домашни любимци). Затова в статията ще Ви разкажем какво трябва да знаете за петна от килими , как да ги почистите, описват се различните видове петна.

Работата и задачата е ясна – почистете килима възможно най -скоро.

Екстрактор за килими е професионална почистваща прахосмукачка с различни резервоари за препарат, чиста и мръсна вода. Поради голямата мощност на екстракторите се създава мощно налягане, по този начин струя почистващ препарат се напръсква върху замърсената повърхност. След определен интервал от време, мръсната вода и образуваната пяна трябва да бъдат събрани, което също се извършва от екстрактора за килими. Той изсмуква течност, мръсотия и пяна в специално отделение.

Основните параметри, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате екстрактор за килими, са:

1. Мощност на вакуумния двигател. От него зависи скоростта и качеството на отстраняване на мръсната вода от килима. Но това не означава, че трябва да закупите най -мощния аспиратор за килими за подовата настилка. Изберете най -добрия модел въз основа на вашите предпочитания;

2. Броят на турбините влияе върху качеството на отстраняване на замърсяванията. Добрите екстрактори за килими са оборудвани с две вакуумни турбини, което ви позволява да се справите със замърсяването „едно-две“.

3. Налягането на почистващия разтвор ще повлияе на ефективността на почистване на килима. Тук има пряка връзка: колкото по -високо е налягането, под което се подава почистващият разтвор, толкова по -ефективно е почистването на килима от замърсявания.

4. Обем на резервоара. Наред с други неща, това е важен параметър за работата на екстрактор за килими, тъй като индикаторът за отстранената площ зависи от това, което е по силата на устройството.