Качеството на постелките за йога

Европейски сертификат за качеството на постелките за йога

Европейският сертификат за качеството на постелките за йога потвърждава факта, че постелката не произвежда токсични вещества при контакт с кожата, като същевременно е абсолютно безопасна за деца. Тези постелки са класифицирани като биоразградими материали.

Как да изберем правилната подложка за йога и фитнес – препоръки на експерта

Йога и фитнес не винаги изискват допълнително оборудване, но постелката е задължителна за всяка тренировка. Споделяме тайните как да изберем правилната подложка за йога и фитнес.

Избор на най-добрите йога и уелнес фитнес постелки. Коя постелка осигурява високо сцепление и правилно „реагира“ на вашите движения – вижте материала за подробности.

Можете да се свържете с нас на: +(359)886 759 809. Ние сме Йога Хаус.

Как да изберем подложка за йога и фитнес

Споделяме препоръките си за това кои фактори трябва да се вземат предвид при закупуване на килим, за да „живеем“ за удоволствие.

Коя йога постелка е най-добра: дебелина и тегло

Подложките варират от компактни ултратънки подложки за пътуване до дебелина около 3 сантиметра.

Тънки стелки за йога. За пътуване изберете леки и компактни килими. Такива постелки се отличават с малката си дебелина, но и с ниска амортизация.

Средни килими. Средната дебелина на продукта осигурява добра стабилност на пода по време на тренировка. Дебели йога постелки могат да се придържат към краката и ръцете ви, докато се движите от една поза към друга. За начинаещи най-подходящи са килимите с дебелина около 0,5 сантиметра.

Дебели килими. Основното предимство на дебелите постелки за йога и фитнес е абсорбирането на удари, което е идеално за релаксиращи и терапевтични практики. В същото време е по-трудно да се поддържа баланс на дебели килими.

Коя йога постелка да изберете: материал

Като цяло дебелите килими са по-трайни от тънките килими. Но също така издръжливостта е свързана с материала, от който е направена подложката.

PVC. Този материал е направен от пластмаса. Основните предимства на PVC килимите са, че продуктите са леки, издръжливи, лесни за почистване и осигуряват отлична адхезия към пода.

Но има и недостатъци – PVC материалът не абсорбира влагата и става хлъзгав, когато се потите. Също така, PVC подложките за йога и фитнес са опасни за околната среда.