Може ли прахосмукачка робот да замени вакуумните роботи?

През 1997 г. Electrolux представи прототип на своя роботизиран вакуум, като незабавно промени начина, по който хората по света почистват в продължение на повече от 100 години. Сега вашите подове могат да се почистват, докато спите, ядете, гледате телевизия или се занимавате с други домакински задължения.

Повечето прахосмукачки работи дори ще работят, когато не сте вкъщи, а някои са способни и на мокро почистване . Това е удобство, което просто не можете да получите от обикновена прахосмукачка.

Пазарът е залят от прахосмукачки роботи до вертикални, така че как да изберете между вакуум робот и нормален вакуум? Може ли вакуум роботите всъщност да заеме мястото на традиционния? Прахосмукачките робот спестяват време и усилия, но те не могат да почистят там, където може да се използва вакуум за ръчни почистване. Роботизираните прахосмукачки обаче са полезен инструмент за поддръжка, който да добавите към вашата колекция от уреди за почистване на пода.

Как работят вакуумните роботи

Дизайнът на типичен роботизиран вакуум е измамно сложен. Вътре в тези кръгли, а понякога и D-образни вакууми има батерия, двигател и микропроцесор. Батерията е акумулаторна и дава енергия на мотора. От своя страна моторът задвижва колелата, доставя смукането и завърта страничната четка, или четките. Ако вакуумът има четка, моторът също завива.

Прахосмукачките роботи произвеждат или инфрачервени лъчи, или радиочестоти с ниска честота, за да изпращат сигнали до микропроцесора за препятствия и опасности в стаята, така че да избегнат стълби, мебели и хора. Някои прахосмукачки робот картографират стая и ви позволяват да проследявате и контролирате вакуума от смартфон, докато други идват само с дистанционно.

Сега, когато виртуалните асистенти на Amazon и Google стават популярни, няколко производители правят своя робот съвместим с Echos и Homes. Възможността за управление на тези роботи с гласови команди само добавя към техния фактор удобство.

Къде най-добре работят роботизираните вакууми?

Не можете да изпратите роботизиран вакуум в застлана с играчки игрална зала или в затрупана всекидневна и очаквате да видите чисти подове след час-два – тези уреди работят ефективно в зони без претрупвания.

Стаи с ниски килими и твърди подове като дърво, плочки и линолеум са мястото, където вакуумните роботи наистина блестят. Тези повърхности позволяват на вакуума да се движи лесно и да всмукват остатъци ефективно.

В сравнение с изправените прахосмукачки, прахосмукачките роботи са по-добри при прахосмукване под мебели поради малката си височина. Някои прахосмукачки и вакуумните кутии са оборудвани с изключително нископрофилна глава, което им дава предимство пред прахосмукачките роботи по отношение на достигането на прах под леглото.

Да, вакуумът на робота може да почисти всякакъв под. Тези роботизирани уреди обаче не са най-добрият избор за използване на плюшен килим.

Тъй като колелата на прахосмукачките роботи са по-малки от тези на обикновена прахосмукачка, за тях е обичайно да се закачат на дългите влакна.

Тези роботи могат да подобрят живота на всеки. Някои хора обаче се възползват от използването им повече от други. Прахосмукачките роботи са създадени за хора, чийто живот ги държи много заети или далеч от дома. Ако работите много или винаги сте заети, прахосмукачката робот ще ви спести ценно време.

Хората, които имат големи семейства или домашни любимци, получават много полза от прахосмукачките роботи.