На какво да обърнем внимание, когато избираме плъзгащи се врати

На какво да обърнем внимание при избор на плъзгащи се врати

РАЗЛИЧНИ ОТВОРИ Изборът на подходящи плъзгащи се врати изисква предварително обмисляне на това какъв тип отвор желаем да създадем в стената. Мнозина биха предпочели вратата да стане преход между вътрешното и външното пространство. Типичното решение предвижда вратата да отваря половината от стената – две крила, всяко със своя път, където едното е неподвижно, а другото се плъзга. Ако изберете трисекционно решение, можете да отворите две трети от стената.

Възможно е също така, чрез плъзгащите се врати, да създадете впечатление за „плаващ ъгъл“ – две врати, срещащи се под ъгъл, без видима рамка. Това ви позволява да създадете най-близко сближаване с външното пространство и да изгладите разделителната линия между вътре и отвън. Независимо дали пренасяте природата в дома или разширявате пространството си към външната среда, сте на правилния път.

ПОДХОДЯЩИ ЗА ПРОВЕТРЯВАНЕ Качествена вентилация и свеж въздух са от съществено значение за комфорта в дома. Ако целите ви включват проветряване без да подлагате дома на непоканени гости като насекоми или малки животни, плъзгащата се врата, която може да се отвори наклонено, може да бъде идеалното решение. Компактно, практично и специално създадено за проветряване.

Освен функцията на плъзгаща се врата, този тип врати предоставят възможност за проветряване и накланяне като прозорец, и плъзгане като врата. Когато е затворена, тя е запечатана като прозорец.

ЦВЕТЪТ НА МЕЧТИТЕ ВИ, обърнете внимание при избор на плъзгащи се врати

Плъзгащите се врати от алуминий са не просто практично средство, те са част от дизайна и архитектурата на вашия дом. Внимателно подбрани, цветовете на профилите от алуминий могат да бъдат индивидуално обработени в разнообразни нюанси, прахово покрити или анодизирани. Анодизацията предлага ограничени цветови възможности, но ако търсите перфектния оттенък, RAL палитрата за прахово покритие предлага широка гама възможности.

Цветовете могат да бъдат избрани, за да съчетават както с интериора, така и с екстериора, като плъзгащите се врати могат да се доставят в различни цветови варианти отвътре и отвън. Вратите с разделена топлоизолационна лента предлагат и възможност за двуцветно изпълнение – отделни цветове за вътрешната и външната страна, като ви дават повече свобода за съчетаване с дизайна на дома ви. Плъзгащата се врата може да допълни общия облик на вашия дом по изключително стилен начин.

ГЪВКАВИ РЕШЕНИЯ ЗА СТЪКЛО Стъклото в плъзгащите се врати трябва да отговаря на всички ваши изисквания. То може да комбинира топлоизолационни и слънцезащитни характеристики. С троен стъклопакет можете да инсталирате енергоспестяващо и слънцезащитно стъкло в една и съща врата. По този начин можете да поддържате топлината през зимата, като същевременно се предпазвате от силната слънчева светлина. Съществува опция и за вграждане на противопробивно стъкло. Това стъкло е подложено на изпитания, за да гарантира своята устойчивост срещу възможни опити за проникване.

Вижте повече за избор на плъзгащи се врати на сайта ни.