На кой пръст да носим мъжки пръстен?

Мъжки пръстен: Изборът на пръст за стил

Вие сте свободни да носите мъжки пръстен на какъвто пръст изберете. Няма правила или закони, които да регулират какво можете да поставите на пръстите си.

Като се има предвид това, все още има определени очаквания. Има традиционни норми и нрави – някои от които са оцелели до съвремието, а други са изхвърлени в кофата за боклук на историята. Ето къде могат да се носят мъжките пръстени и какво да имаме предвид.

Мъжкия пръстен за палеца

Халките за палци все още са доста необичайни въпреки че популярността им нараства. Ако вече носите два пръстена на едната ръка, палецът ви може да бъде най-доброто място за носене на друг, ако не искате пръстите ви да се чувстват пренаселени.

Пръстен на показалеца

Мъжкият пръстен на показалеца е за посочване на нещата. Преди много време някои много високопоставени хора биха използвали показалеца си за мъжки пръстен с печат, носещ семейния им герб. Но сега това е дори по-рядко срещано от пръстен с печат на кутрето. Ако наистина искате пръстенът ви да бъде забелязан, носете го на показалеца си и отделете известно време, сочейки нещата.

Мъжки пръстени за средния пръст

Средният пръст не идва с никакъв исторически багаж, така че няма нужда да се притеснявате. Хората няма да ви мислят или за женен, или за анахроничен писар, и можете да носите какъвто тип пръстен изберете. Въпреки това, обемист пръстен на това, което вече е най-големият ви пръст, може да пречи на показалеца и безименния ви пръст.

Пръстени за безимен пръст

Както подсказва името, това е пръстът, на който се очаква мъжете да носят пръстен. По-конкретно, сватбен пръстен, ако е на лявата ръка. Няма разпоредби, които да посочват, че трябва. Можете да носите сватбен пръстен на какъвто пръст изберете или изобщо да не носите такъв. Но ако носите пръстен на този пръст, повечето хора ще предположат, че сте женен.

Мъжки пръстен на кутрето

В исторически план този пръст е бил запазен за пръстени с печат, използвани за подписване на правни и официални документи чрез натискане на лицето на пръстена в горещ восък, създавайки печат. Това обаче е излязло от употреба след появата на химикалката и самозапечатващите се пликове. През последните около стотина години малкият пръст е дом на колежански и клубни мъжки пръстени. Обикновено с богато украсен модел, герб или печат, но не винаги.