Отслабвайте лесно

Хранете се, както гърците го правят

Чували сте за средиземноморската диета – диета, която осигурява здраве, дълголетие и красота на тези, които я спазват. Основата на средиземноморската диета са полиненаситените мазнини, които са в изобилие в ядките, семената и рибата. Проучванията показват, че хората, чиято диета е богата на такива мазнини, в крайна сметка имат по-нисък процент мазнини в тялото и по-голям процент мускули. Точно това, от което се нуждаете.

За да спрете да наддавате на тегло, за да разтоварите метаболизма си и да се завърнете към най-подходящото тегло, трябва да се храните правилно. Има много принципи за здравословно хранене, следвайки ги, ще бъдете здрави, стройни и красиви.

Но всъщност има само 4 основни правила, които трябва да спазвате, за да помогнете на тялото да преработи калориите в енергия. И те наистина са много прости.

Изхвърлете всички храни с ниско съдържание на мазнини.

Да, точно така. Мислите си, че първото нещо, от което трябва да се откажете, са мазнините?

Това е грешно: отслабвайте лесно със здравословните мазнини – като ленено семе, кокос, зехтин – са необходими за нашето тяло.

Освен това в храните без мазнини често има много повече захар – затова производителите се опитват да направят вкуса по-наситен и жизнен.

А какво може да бъде по-лошо за Вашето здраве от излишната захар? Единственото, от което наистина си струва да се откажете, са трансмазнините.

… с изключение на млечните продукти

С едно уточнение: уверете се, че обезмасленото Ви кисело мляко или извара няма тройна доза захар. В други случаи – не се колебайте! Вашето тяло се нуждае от калций и протеини, които са богати на млечни продукти – яжте ги за закуска и вечеря и ще отслабнете!

Поддържайте баланс, отслабвайте лесно

На първо място, за ефективно отслабване е балансът на мазнините. Можете да си позволите сладолед, и бекон, и масло, и сирене, и дори майонеза – но не в един и същ ден и, разбира се, не по едно и също време. Просто изберете един продукт – и го балансирайте със зеленчуци, зърнени храни и други здравословни продукти. И всичко ще бъде наред, здравословно и много вкусно.