Какви са спецификите при почистване на дворове

Какви са спецификите при почистване на дворове

За да изглежда дворът много красив и добре поддържан, едно почистване няма да е достатъчно, много е важно да се погрижите за подобряването му чрез дейностите за почистване на дворове. Това е набор от действия, благодарение на които е възможно да се даде на околността красива гледка. Мнозина смятат, че това се отнася повече за дачи и селски къщи. Но днес той започна да се вкоренява дори в дворове с високи сгради. Първата стъпка в озеленяването на двора е отглеждането на дивата природа. С други думи, когато искате да напуснете къщата и да отидете в прекрасния свят.

15 задължителни есенни дейности

Есента е време за футболни мачове по двора и и време за подготовка на двора. Това също означава, че е време да зазимите двора си. Правилната подготовка сега ще Ви спести време и усилия, когато настъпи пролетта, и ще предпази Вас и семейството Ви в двора ви през цялата година. Уверете се, че ще извлечете максимума от двора си следващата година, като следвате нашия задължителен контролен списък за есенно почистване.

Падналите листа и плевелите са идеално място за заселване на вредители през зимата. Изчистете цветни лехи, за да държите животните на разстояние. Обърнете специално внимание на розовите лехи, тъй като листата им могат да провокират заболявания през зимата.

Изчистете градината си

След окончателното прибиране на реколтата изкоренете старите зеленчукови растения и отстранете остатъците. Ако компостирате, сега е подходящ момент да добавите слой компост, за да подобрите почвата за засаждане следващата пролет.

Подрежете мъртвите, повредени или болни клони, които не са третирани през лятото. Отрежете ненужните клони на дърветата, които могат да причинят проблеми през зимата. Не искате клони да се чупят и падат по време на предстоящия снеговалеж.

Не всичко е в есенното почистване само в двора. Това е идеалното време да изчистите улуцата си от листа и други отпадъци. Проверете за правилен дренаж, отстранете всички запушвания с малка градинска мистрия и маркуч надолу.

Източете цялата вода от маркучите, фонтаните и системите за капково напояване и ги съхранявайте на сухо място. Водата, останала през зимата, може да повреди оборудването ви.