Почистване на септична яма с органични почистващи продукти

Тези бактерии са два вида за почистване на септична яма

  • Аеробни бактерии. Утаяването на такива микроорганизми е възможно в контейнери, които са снабдени с въздушен поток. Бактериите ще умрат в херметични резервоари, тъй като за живота им е необходим кислород. Експертите препоръчват почистване на септична яма с населяването на такива микроорганизми в контейнери, оборудвани с компресори. Анаеробните бактерии са в състояние да обработват органични съединения, които се натрупват близо до повърхността на кладенеца за почистване на септични ями.
  • Анаеробни бактерии. Предимството на такива бактерии е способността за разлагане на органични вещества в запечатани резервоари. Тяхната жизнена дейност не изисква кислород, те дори могат да се заселят в помийни ями. Аеробните микроорганизми рециклират човешките отпадъци в целия обем.

Процесът на утаяване на резервоарите на индивидуална канализационна система със специални бактерии е доста прост. На първо място, собствениците на крайградски район трябва да определят кои микроорганизми са подходящи за техните инженерни комуникации. След това се закупува прахообразен препарат, който може да се източи заедно с водата през канализационен тръбопровод или да се излее в резервоар през ревизионен кладенец. Но когато планирате да използвате биологичната опция за пречистване, трябва да се помни, че бактериите умират при контакт с агресивна химическа среда.

Ето защо е необходимо да се премине към използването на органични почистващи продукти в ежедневието.

В частни къщи, където много често не е възможно да се свържат с централната канализация, собствениците трябва да се справят с подреждането на специално място – събирателната точка за всички канали. Сега все по-често вместо традиционните помийни ями се избират практични септични ями – оборудването е безопасно, ефективно и следователно възможно най-удобно. Но дори и такива, почти идеални структури, рано или късно започват да изискват почистване от утайката, натрупана на дъното.

Най-логичният вариант е да се обадите на канализационна машина. Това обаче не е единственото: можете да извършите такава „мръсна“ работа с друго оборудване или сами. За да не правите грешки, по-добре е предварително да разберете как да почистите септичната яма със собствените си ръце, какво е необходимо за това, с каква редовност се препоръчва да се извършват такива операции.