Правилният езиков курс

При избора на езиков курс, някои са изключително ориентирани  и знаят точно каква програма да изберат. Но има и такива, които се сблъскват с трудности при своя избор. Ето няколко съвета:

Правилният езиков курс. Индивидуална или групова форма

Първото нещо, което трябва да решите за себе си е как да посещавате езиковия курс. Дали да изберете групов езиков курс или индивидуален такъв. Обучението в група е добър вариант за социализация и е най-евтиният вариант за обучение. Препоръчваме индивидуално обучение ако:

  • не можете да посещавате учебни занятия, направени по фиксиран график
  • изпитвате трудности да работите в малка група
  • предпочитате цялото внимание на преподавателя да бъде само и единствено за вас

От темпото зависи и времетраенето

Темпото на работа по време на езиковия ви курс изцяло зависи от вас и вашите възможности.

  • Интензивен варинат: Препоръчваме само, ако можете да отделите по-голямата си част от деня или седмицата за посещения на езиковия курс и писане на домашно след това. Така ще преминете едно езиково ниво за около месец, месец и половина.
  • Оптимален вариант: Той е най-предпочитаният. Обикновено посещенията са два или три пъти в седмицата. В този вариант едно ниво се преминава за около 2 до 3 месеца.
  • Бавен варинат: Вие сте много заети, трудно отделяте време за учене. Въпреки това имате нужда да запишете езиков курс. В този варинат ви препоръчваме да посещавате езиков курс само веднъж в седмицата. Така обучението ви ще се удължи, но няма да усещате напрежение около себе си и неудовлетвореност.

Езиков тест

Правилният езиков курс. Каквито форма и темпо да изберете, преди да започнете обучение задължително направете езиков тест. Представете си езиков курс, в който учениците са на различни нива. Това не би било полезно за никого. Възползвайте от предложенията на езиковите центрове за тест. Обикновено тестовете са безплатни и продължават в рамките на час.

Специализирани обучения

Помислете за какво именно изучавате езика. Дали за обща култура или пък ви трябва нещо по-специално. За това има специализирани езикови курсове в различни сфери – разговорни, бизнес, медицински, и други специализирани модули.