Секционни гаражни врати

Секционни гаражни врати

Височината на секционните гаражни врати може да достигне 3-4 метра. При отваряне се сгъват напълно под тавана. Те имат около 4 – 6 секции, които се монтират хоризонтално. Всеки от тях е с ширина от 35 до 61 см и дължина около 5 метра. Размерите на платното се избират, като се вземе предвид височината на отвора.

Всички секции се държат на шарнирни панти. В края на тези клетки има ролкова система.

Обикновено секцията е сандвич панел. Дебелината му е 40 см. Основното острие е направено от поцинкована стоманена ламарина.

За да се подобрят топлоизолационните свойства, разстоянието между секциите се полага с полиуретанови продукти. Секционните гаражни врати се характеризират с подобрени якостни свойства. По ръба на портата се разпределя уплътнение от еластичен материал. Крилата на гаражните врати могат да се отварят както ръчно, така и автоматично. Ако е необходимо, на вътрешната част на гаражната врата може да се монтира вратичка за удобство на свободния вход в гаража.

Предимства на секционните гаражни врати

-Достатъчно място.

-Отлични показатели за топло и звукоизолация.

Недостатъци, които могат да имат секционните гаражни врати

-Трудно сглобяване на конструкцията.

-Лесни за отваряне с взлом.

Ролетни гаражни врати

Инсталирането на такъв тип ролетни гаражни врати, като правило, се извършва на 2,5 метра височина на отваряне. Основата на тяхната рамка е направена от ламели – алуминиеви профили. Платното се движи по установените водачи, които са разположени над портата.

Ролетните гаражни врати са оборудвани с електрическо задвижване, което им позволява да се управляват дистанционно. Ако ширината на отворите не е повече от три метра, тогава можете да отваряте и затваряте гаражните врати и ръчно.

Предимства на ролетните гаражни врати:

-Когато са отворени, крилата на портата не затварят свободния проход

-Има възможност за монтаж в гаражи с отвор до 7 метра.

Недостатъци на ролетните гаражни врати:

-Ниска устойчивост на взлом.