Поддръжка на септична яма: Правиш ли тези грешки?

Поддръжка на септична яма трябва да се извършва по правилни графици. С помощта на професионалисти, за да се избегнат повреди. Това е най-важната част, за да функционира правилно всяка структура. Ако септичната яма не бъде почистена, тя ще има чести проблеми със запушването, които по-късно ще изискват ремонт. За да избегнете този тип проблеми със септичната яма във вашия дом, сграда, ресторант или офис. Има някои грешки, които трябва да избягвате по време на септично почистване.

Избягвайте тези често срещани грешки и вашият септичен резервоар ще има дълъг и ефективен живот.

  1. Хвърли хартия

Разбира се, тоалетната хартия не е предназначена за пускане в тоалетната. За да защитите вашата септична система, внимавайте с количеството хартия, което използвате. Тоалетната хартия не включва тампони, дамски превръзки, пелени за еднократна употреба или бебешки кърпички. Тези предмети не се разлагат достатъчно в септичната яма. Могат да причинят запушвания, които могат да доведат до възможни повреди.

  • Изсипете мазнина

Не изливайте грес по мивката или която и да е тръба, която води до септичната система. Гресът се втвърдява и с течение на времето запушва тръбите. Събира се в септичната яма и в крайна сметка блокира дренажното поле. Изхвърлете мазнината в кошчето.

  •  Изхвърлете боклука

В името на вашата септична система, забравете, че я имате. Напълно удобно е да хвърлите всички неща в кофата за боклук, които не трябва да попадат в септичната яма. Например, плодове и зеленчукови кори и остатъци, парчета и парченца кости и месо и мазнини. Тези обекти не се разлагат в естествената среда на септичната яма. Вместо това те се натрупват и причиняват евентуално запушване и запушване на тръби и евентуално дренажни полета.

  • Поддръжка

Не чакайте, докато септичната яма се запуши, за да решите, че е време да я почистите. Точно както колата ви се нуждае от редовна поддръжка, септичната система също се нуждае от редовна поддръжка. Препоръчително е да изпомпвате кладенеца на всеки пет до седем години. В зависимост от това колко хора живеят във вашата къща и колко вода се използва.

  • Използвайте добавки

Добавките не удължават живота на септичната система. Те осигуряват само усещане за фалшива сигурност. Септичната система не изисква добавки, за да функционира правилно.

  • Пералня

Едно от чудесата на съвременния живот е пералнята. Вече не е необходимо да отивате до реката, за да търкате мръсни дрехи с камък. Въпреки това, имайте предвид септичната яма, както и околната среда, когато перете прането си. Пералнята използва огромно количество вода, така че опитайте да изперете големи количества пране.

Eфективност и живот на септична яма

Eвроканал е компания, специализирана в поддръжката и почистването на септична яма. Ако имате някакви въпроси относно тази услуга, пишете ни на e-mail: office@evrokanal.net или на адрес гр.София,кв.Врaждебна ул.46 N2a.