Тур София и нейните театри

Запознайте се задълбочено с културата, историята и архитектурата на тур София на няколко-часова обиколка. Един пълен ден Ви позволява да покриете огромна част от града удобно и ефективно. Разберете по-добре българската култура по време на посещения с екскурзовод в Националния исторически музей и Боянската църква, включена в списъка на ЮНЕСКО.

Завършете деня си с изчерпателна, но спокойна обиколка на центъра на града. Получете персонализирано изживяване на частна обиколка. Насладете се и на атракции около града- например посетете Боянската църква, включена в списъка на ЮНЕСКО.

Целодневна екскурзия на тур София

Какво да видите:

  • Катедралата Св. Александър Невски

Вашият ден на разглеждане на забележителностите започва с кратък трансфер от мястото за настаняване до началната точка на пешеходната обиколка с екскурзовод – катедралата Александър Невски. Считана е за най-голямата православна базилика на Балканите и е истински архитектурен шедьовър. Построена е за 45 години и е финансирана само от частни дарения на народа на България. Задължително трябва да разгледате отвън и след това отвътре. Ще Ви отнем около 20 минути

  • Народен театър „Иван Вазов“

Неокласическата сграда на театъра е проектирана от известните виенски архитекти Херман Хелмер и Фердинанд Фелнер. Има впечатляваща и много фотогенична фасада. Вашият гид ще Ви разкаже повече за историята на театъра и символиката на фигурите, представени на фасадата.

  • Национална художествена галерия

Националната художествена галерия и Националният етнографски музей се помещават в двореца на бившия български цар. Знаете ли, че последният български монарх става министър-председател след комунистическия режим в България? Някои от историите, свързани с българските царе и кралици от династията Сакс-Кобург и Гота, са също толкова колоритни, колкото и техните роднини, управляващи могъщи кралства в Западна Европа. Някои от тях ще бъдат представени от вашия водач по интригуващ начин.

  • Църква „Света София“

Това е църквата, дала името на град София. Ще разгледате вътрешността му с водача. Приблизително време за обиколка-15 минути

  • Народно събрание на Република България

Сградата на Народното събрание на Република България е завършена през 1886 г. Обявена е за паметник на културата заради историческото си значение.

  • Руската църква в София

Руската църква в София е известна със своята красота. Много хора все още посещават гроба на архиепископ Серафим, който е служил в църквата до смъртта си през 1950 г., молят се и оставят бележки с молба да бъдат изпълнени желанията им.

  • ЦУМ (Централен Универсален Магазин)

ЦУМ е емблематичен търговски център в София, открит през 1956 г. Той споделя същата сграда с Министерския съвет на България. 3 Боянската църква Боянската църква е най-близкият обект на ЮНЕСКО до центъра на София. Добавен е в списъка на световното културно наследство заради втория си слой стенописи, който датира от 1259 г.