Ултразвуков SMAS-лифтинг. Характеристики на процедурата, избор на апаратура

Повдигане и подмладяване, Технологии и оборудване, Ултразвуков лифтинг, HIFU процедура

Ултразвуков SMAS-лифтинг – повдигане. Той е перфектно комбиниран с други хардуерни и инжекционни технологии, тъй като има собствена точка на приложение. Например, той е подходящ за тези клиенти, на които не е показан термаж поради анатомичната структура на кожата (тънка кожа).

Въведение

Ултразвуковият лифтинг привлича вниманието на специалистите по естетична медицина и потребителите на козметични услуги, технологията позволява нехирургичен лифтинг на лицето без рехабилитация само в една процедура. В мрежата можете да намерите най-различни отзиви и мнения на професионалисти. Колко ефективна и безопасна е процедурата за ултразвуково повдигане и заслужава ли си да я приложите във вашия бизнес? Нека се опитаме да разберем този материал.

HIFU ултразвукова процедура за повдигане на SMAS

Фокусираният ултразвук с висока интензивност (HIFU) е широко използван метод в съвременната медицина за локално излагане на ултразвук на дълбоко разположени тъкани на тялото. Основната област на приложение на HIFU в медицината е неинвазивната (тоест без увреждане на кожата). Или минимално инвазивната хирургия, извършена с помощта на фокусирани ултразвукови лъчи с висока интензивност.

Методът се използва активно в медицината повече от 10 години: хирургично лечение на тумори в онкологията, излагане на тъкани, разположени зад гръдния кош или интрацеребрални тъкани чрез неотворен череп, лечение на аритмии, глаукома, спиране на кървенето, стимулиране на рецепторните нервни структури и др. В рамките на естетическите задачи Ефектът от лекарството се произвежда върху слоя SMAS, разположен между съединителната тъкан и мускулите, както и по-дълбоките слоеве на дермата.

Smas слой

Лицевите мускули на лицето не принадлежат към кожата, но не са неразривно свързани с нея и вземат активно участие в образуването на бръчки. Лицевите мускули имат свои собствени характеристики: те представляват един мускулно-влакнест слой, наречен SMAS (от английската система Superficial Musculoaponeurotyc). Мускулните влакна в областта на лицето са вплетени директно в кожата, за разлика от скелетните мускули, които се прикрепят към костите. Докато се свиват, мускулите на лицето издърпват кожата заедно, осигурявайки активни изражения на лицето.

И въпреки че тази анатомична особеност на лицевите мускули ви позволява да изразите най-различни чувства – радост, тъга, изненада, това е и основата за образуването на бръчки по лицето. Постоянното свиване и отпускане на мускулите разтяга кожата, а отсъствието на твърда фиксация към костите на черепа допринася за нейното провисване.

Ултразвуков SMAS-лифтинг

По време на процедурата се създават малки точки с термокоагулация от 0,7 – 1 мм на дълбочина от 3 до 4,5 мм. Обемът на слоя SMAS и дълбоките слоеве на дермата се намалява, като се влачи околната тъкан. След процедурата тялото започва механизмите на регенерация, в точките на микрокоагулация се генерира голямо количество нова съединителна тъкан, колаген, еластин. По този начин процедурата ви позволява да стегнете, подобрите тургора на отслабената кожа, без да повредите повърхността на кожата.

Желаете и вие процедура: Ултразвуков SMAS-лифтинг.. Нашите координати са:

Infinity Clinic

бул. Черни Връх 99, 1407, София, тел: 0876 371 700.