Фитнес – индивидуални упражнения

Разработването на индивидуални упражнения, не е лесна работа. Много хора имат желание за такива персонални упражнения, но по различни причини.  Увеличете и цялостното си здравословно състояние като правите равномерна комбинация от тренировки за съпротива и кардио. Да предположим, че режима Ви е да правите упражнения четири дни седмично, в продължение на 30 минути. За да подобрите силата си, както и сърдечно-съдовата си система, така и да останете балансирани, Ви препоръчваме да включвате всяка друга тренировка между тренировките Ви за съпротива и кардио.

Изцяло от Вас зависи дали ще слушате тялото си, то постоянно Ви дава признаци, кое е добре за Вас и кое не. Имайте в предвид и нещо много важно, ако усетите, че ви отнема повече време за възстановяване, между кардио сесиите, както и чувствате болки или сте уморени за по-дълъг период от нормалното – има огромна вероятност да сте прекалили с упражненията. Тогава, ще трябва да оставите мускулите Ви да се възстановят. Ако не го оставите да се възтанови напълно, тялото Ви ще продължи да се разгражда и то при постоянен стрес. Тогава рискът от нараняване значително нараства.

Тренировките за съпротива, помагат да увеличите силата си, стабилността и Ви помагат за намаляване риска на нараняване. Важното тук е, че е точно както при кардиото, трябва да оставите тялото си да отпочине след тренировка.

Чудите се дали екипните тренировки успяват да засегнат почти всички мускули, които искате да тренирате?

Отговорът на този въпрос няма как да е еднозначен. Може би, ще успеете да засегнете по-голямата част. Тъй като тези общи тренировки имат различни целеви мускулни групи. Някои се фокусират върху силата, други са по-леки с по-прости движения, а има и такива, коит са предизвикателство дори за хора в отлична форма.

Ако се интересувате от присъединяване към фитнес, грипа или дори за домашни упражнения, се консултирайте с инструктор, какво да очаквате. За да може да си дадете сметка каквао е нивото на трудност и какво да очаквате. Може и да започнете курс с упражнения в домашни условия.

За да подобрите общото си ниво на фитнес е важно да откриете баланс между тренировки и възстановяване. Не забравяйте да се затопляте и охлаждате преди и след тренировка!