Шкафове за баня с най-високо качество

От какво зависи избора на новите шкафове за баня?

Новите шкафове за баня са също толкова полезни, колкото всеки кухненски шкаф, ако не и малко по-бляскави. Когато избирате вида на материала за вашата баня, вземете под внимание следните фактори: той трябва да издържа на висока влажност и нива на влага в банята. Освен това трябва да може да издържи тежестта на мивката, плота и други принадлежности за тоалетна. Ето списък с опции, от които да избирате, когато е време да вземете решение за материала на новите шкафове за баня:

Солидно дърво

Това е най-здравият и издръжлив материал за шкаф за баня и придава класически и вечен щрих на вашата баня. Този материал се използва от векове и все още е предпочитаният материал от много предприемачи и строители днес. Собствениците на жилища обаче трябва да внимават, че масивното дърво има тенденция да се свива и разширява, когато нивата на влажност в банята се променят. Като поддържат влажността под контрол, собствениците на жилища няма да се притесняват за това.

Шперплат

Шперплатът е друг популярен материал, използван в тоалетните за баня. Това е идеално за тези, които искат да се движат по средата между цена и качество. Шперплатът се състои от множество фурнири от дърво, залепени заедно, за да образуват слоести листове. Той варира значително по качество и дебелина и може да се похвали с впечатляваща здравина. Ако е покрит с фурнир, той ще бъде стабилен като масивно дърво и няма да се начупва или лющи, освен при необичайни обстоятелства. За разлика от масивното дърво, шперплатът няма лесно да се разширява или свива поради влажност, влага или температурни промени. Освен това много рядко ще се влоши.

Фазер със средна плътност (MDF)

MDF е икономичният избор на собствениците на жилища, които искат да останат в рамките на определен бюджет. Този материал се състои от композитни влакна и малки парчета дърво, свързани със смола или восък. MDF е по-плътен от шперплата и е често срещан материал, използван в мебелната индустрия. Освен това MDF е лесен за боядисване, което улеснява персонализирането на вашите шкафове в цвят по ваш избор. MDF шкафовете не се свиват или разширяват толкова, колкото истинското дърво. Но след като водата проникне в повърхността на MDF, това може да доведе до повреда. С подходящо уплътнение, заедно с подходяща вентилация на банята, MDF ще бъде наред.

Поливинилхлорид (PVC)

PVC е рентабилен материал за шкафове, който едва започва да набира популярност. Най-доброто му качество е неговата 100-процентова устойчивост на вода. Поради това PVC шкафовете могат да имат дълъг живот. PVC има гладка повърхност, която може да бъде боядисана с всякакъв цвят. Освен това е устойчив на високи температури и по-лесен за почистване от дървените повърхности.

Когато избирате материала за вашите мебели за баня, не забравяйте да имате предвид издръжливостта и функционалността.