Уроци по шах – уникална по рода си игра

Шахът е уникална по рода си игра. Появил се преди почти една и половина хиляди години, уроци по шах не остаряват, не губят популярност и актуалност и до днес. Интересът към шаха не стихва от много години – провеждат се международни състезания, появяват се нови поколения професионални шахматисти, които допринасят за развитието на тази велика игра.

Шахът не е просто игра, той е цяла наука – уроци по шах

Като всяка наука, шахът трябва да се изучава, за да се постигне много. Нашата школа по шах определено ще ви помогне с това!

Професионални учители с богат опит и спортни постижения ще помогнат на вашето дете да усвои всичко необходимо на уроците по шах за бъдещи шахматни победи. Един от основните принципи на нашето училище е индивидуалният подход към учениците, затова ви предлагаме индивидуални уроци – както у дома, така и дистанционно, чрез Skype.

Шах: как да накарате дете да се интересува от игра за възрастни, да научи правилата и нюансите на шаха

Играта на шах гарантира многостранното формиране на малкия човек. Подобрява паметта, концентрацията, култивира постоянството, развива логическото възприятие.

Трябва да започнете да учите бебето си на шах у дома в позната среда. Уроците се представят най-добре под формата на игра, като последователно се изучават условията и правилата.

Как да събудим интереса на детето към шаха

Ако детето не желае да седне на шахматната дъска, нищо разумно няма да излезе. Основното е, че детето има желание да се научи да играе. При никакви обстоятелства детето не трябва да бъде принуждавано да играе. Самото дете трябва да изисква да бъде научено на правилата на играта.

Има няколко доказани метода, които родителите могат да използват, за да събудят силен интерес на детето към логическа игра на шах. Четете за това в следващата ни статия.